Daniela Hantuchová má nového trénera

11.12.2011 Bratislava

BRATISLAVA 11. decembra (WEBNOVINY) - Novým trénerom slovenskej tenistky Daniely Hantuchovej je Talian Claudio Pistolesi. "Predbežne sme sa dohodli na tri januárové turnaje v Austrálii - Brisbane, Sydney a grandslamové Melbourne. Je to také testovacie obdobie, absolvujeme spolu aj celú prípravu a uvidíme, po Australian Open si to vyhodnotíme," povedala pre agentúru SITA Daniela Hantuchová, ktorú v sezóne 2011 viedol kapitán fedcupovej reprezentácie SR Matej Lipták.

Štyridsaťštyriročný rímsky rodák Pistolesi, sám ako hráč najvyššie 71. vo svetovom rebríčku ATP, v minulosti koučoval Monicu Selešovú, Davideho Sanguinettiho, Annu Smašnovovú, Maru Santangelovú, Takaa Suzukiho, Simoneho Bolelliho, Michaela Berrera a naposledy Robina Söderlinga. Sanguinettiho v roku 2000, Bolelliho v sezóne 2007 a Berrera predvlani doviedol k triumfu na bratislavskom challengeri Slovak Open.

"S Claudiom sa poznáme dlhé roky, a to aj po ľudskej stránke, čo je dosť veľké plus, pretože vieme, ako sme na tom navzájom v tomto smere," podotkla Daniela Hantuchová a pokračovala: "Samozrejme, tenisovo je veľmi dôležité, že už trénoval aj svetovú jednotku Selešovú. Má veľké skúsenosti a môže mi toho dať veľa. Určite odo mňa chce, aby som hrala viac pri sieti. Ja som vždy mala takúto ambíciu, len sa mi to nikdy nepodarilo až natoľko praktikovať. Práve na tomto aspekte teraz najviac pracujeme. Pochopiteľne, po tých rokoch si dobre uvedomujem, že jedna vec sú tréningy a druhá preniesť to aj do zápasov."


Danielu ešte stále trápi päta

Hantuchová v stredu večer odlieta na exhibičné podujatie do Singapuru. Súperku na štvrťfinálové 1. kolo spozná v pondelok - malo by ísť o hráčku z okruhu Šuaj Pcheng, Flavia Pennettová a Anabel Medinová-Garriguesová: "Je pravda, že som na súpiske Prostějova, ale napokon v tej českej extralige družstiev asi nebudem hrať. Plánujem totiž ísť zo Singapuru rovno do Austrálie."

Bývalú päťku svetového rebríčka sužovali v sezóne 2011 pravé rameno i ľavá päta. "Na tom ramene som teraz tri týždne pracovala tri razy denne s mojou fyzioterapeutkou a klopem na drevo - dalo sa to super do poriadku, čo som naozaj veľmi rada. Keď to takto zostane, budem veľmi šťastná, nechcem to zakríknuť," skonštatovala D. Hantuchová a dodala: "Pätu stále cítim, s tou kosťou sa toho nedá veľa robiť. Občas teda idem aj cez bolesť, je to tak päťdesiat na päťdesiat. Chodila som na terapiu, laser, všetko možné. Zatiaľ s tým hrám, ale sama neviem, nie je nejaké jednoznačné riešenie. Treba dúfať, že sa to dá do poriadku."
 

Vyberte región